Hurtig levering
Vi sender din ordre samme dag du bestiller
Stor butik i Sønderborg Fri fragt i DK & DE over 299 kr. Levering 1 - 2 hverdage MobilePay Chekout
STOR BUTIK I SØNDERBORG
FRI FRAGT I DK & DE OVER 299 KR.
LEVERING 1 - 2 HVERDAGE
90 DAGES FULD RETURRET
MOBILEPAY CHEKOUT
Husk - vi pakker dine JULEgaver ind oG BYTTER HELT FREM TIL 1. FEBRUAR!

Fiskestang

Fiskestænger
Valg og køb af fiskestang kan virke helt uoverskueligt. Se vores lille guide til køb af fiskestang, før du beslutter dig!

Guide til valg af fisketangfiskestang


fiskestang


fiskestang

At vælge en fiskestang kan virke helt uoverskueligt, men at vælge den rigtige fiskestang er faktisk ikke meget anderledes end at finde de rigtige sko. Afhængig af hvilken slags fiskeri du vil dyrke, er der nogle parametre, der kan hjælpe dig med at finde den rigtige fiskestang. Når alt kommer til alt, findes fiskestænger i så mange modeller og stilarter, fordi enhver af dem er designet til forskellige former for fiskeri. Find ud af, hvilken fiskestang der er bedst for dig ud fra dine specifikke behov og du vil være godt på vej til at foretage et godt køb.

Vælg en stanglængde

Længden på en fiskestang måles fra spidsen helt til enden af håndtaget. Fiskestænger varierer i længde fra cirka fire fod helt op til fjorten meter. Større stænger samles ofte i flere stykker for at lette transporten. Du skal vælge en fiskestang-længde afhængig af hvor du fisker, og hvad du fisker efter.Kortere fiskestænger kaster kortere afstande. De er lettere at håndtere, når du kæmper med en fisk, så det kan være passende til store fisk. De er også nyttige ved trolling, en type fiskeri, hvor fiskestangen er fastgjort til en båd, som trækker linen igennem vandet. Længere fiskestænger kaster længere afstand og er derfor nyttige til surfcasting, hvilket er, når du fisker direkte fra kysten i stedet for en båd eller mole. Længere fiskestænger, som havstænger bruges også til tungt agn.

Beslut dig for en vægtklasse

Vægten af en stang fortæller dig, hvor meget vægt den kan bære, og derfor hvor stærk den er. Afhængig af hvilke blink eller agn, du bruger, har du brug for en bestemt styrke i din stang. Vægten måles enten efter vægten på hvor mange gram endegrej stangen er designet til, eller efter stangens testkurve, dvs. det træk som kan trække spidsen ud i en 90 graders vinkel med håndtaget målt i lbs, hvor 1 lbs = 0.45359 kg.

Forstå fiskestangens aktion

Aktionen på en fiskestang er det punkt på stangen, hvor den bøjes. Denne måling kan variere fra "ultra let" til "tung". En tung aktion betyder, at den bøjer sig tættere på spidsen, mens en lettere aktion bøjer sig tættere på håndtaget.En tungere handling betyder en stivere rygrad på stangen. Det betyder, at den anbefales til store fiskearter. En lettere aktionsstang bruges normalt sammen med mindre fiskearter.

Beslut dig for materiale

Fiskestænger er lavet af grafit, glasfiber eller en kombination af begge materialer. Det materiale, som din fiskestang er lavet af, er relateret til dets funktionalitet og den slags fiskeri, du vil dyrke.Grafitstænger er lettere og stivere, men meget mere sprøde end glasfiberstænger. De er også meget mere følsomme på grund af dette. Grafitstænger er normalt dyrere end glasfiberstænger. Glasfiberstænger er tungere, men meget mere fleksible end grafitstænger. De er meget vanskelige at knække. De er også som regel en billigere mulighed, når du skal vælge stangmateriale.En kombination af begge materialer er det ideelle valg til en fisker, der fisker forskellige steder og efter flere typer fisk.

Valg af fiskehjul

Fiskestangen bestemmes også af, hvilken slags hjul du vil bruge. De forskellige typer hjul svarer til fiskernes forskellige behov.

Shimano Daiwa

Find din nye fiskestang her


Fiskehjul